Meer blogberichten

Cijns en de fiscus: coöperatief samenwerken in úw belang

Bij de behandeling van uw vermogenszaken of erfzaken door Cijns|Erfzaken is de fiscus uiteraard een cruciale overleg- en beslispartner. Wij werken coöperatief samen met de fiscus en de fiscus met ons. Samen hebben we één belang voor ogen: dat van de belastingbetalende burger of ondernemer.

Voor veel klanten van Cijns|Erfzaken is de fiscus een redelijk anonieme en ietwat ondoorgrondelijke instelling. Ver weg en lastig te benaderen, lijkt het soms. Je ontvangt er post van en alleen al de aanblik van de blauwe envelop op de deurmat doet bij de ontvanger vaak de hartslag iets verhogen.

Direct toegang tot vakinhoudelijke medewerkers
Cijns|Erfzaken werkt nauw samen met de fiscus. Zij bepaalt op grond van door Cijns|Erfzaken, ingediende aangiften, beantwoorde vragenbrieven en aangeleverde overige informatie welke (na)heffingen er uiteindelijk worden opgelegd. Als erkend belastingconsulent krijgen we rechtstreeks toegang tot medewerkers bij de fiscus die vakinhoudelijk met ons meedenken over uw vermogens- en/of erfsituatie. En als zij intern bij de fiscus meer advies willen hebben, dan brengen zij ons in contact met de juiste belastinginspecteur. Kortom, snelle en directe lijnen. Ook hebben wij de mogelijkheid om door middel van korte statusvragen snel duidelijkheid te krijgen daar waar de burger in lange wachtrijen bij de Belastingtelefoon moeten aansluiten. Wij krijgen bij de fiscus als belastingconsulent “voorrang” in de communicatie en openen daarbij deuren die voor de burger mogelijk gesloten blijven.

Coöperatieve samenwerking
Uiteraard houdt de fiscus zich strikt aan de wet, en Cijns|Erfzaken ook. Onze samenwerking met de fiscus is geen handjeklap. We respecteren elkaars werkterrein, maar kijken wel voortdurend hoe we coöperatief kunnen samenwerken in úw belang. Zodat u zowel ontvangt waar u recht op heeft als betaalt wat u verplicht bent. Niets meer en niets minder.

Bericht delen op:
| | Linkedin