Meer blogberichten

Stil aan de overkant

“Waar je ook bent, wat je ook doet. Blijf altijd zingen, dan voel je je goed”. Waarschijnlijk herken je deze tekst niet direct. Dat begrijpen we. Het komt uit een liedje van “De Zware jongens”. Het is een couplet uit het liedje “Stil aan de overkant”. Dat liedje ken je waarschijnlijk wel. Dat wordt regelmatig gezongen op de tribune bij voetbalwedstrijden. In meerdere opzichten een tekst die op deze tijd erg van toepassing is. Op dit moment is het op elke tribune in Nederland nogal stil. Stil was het in 2019 ook voor wat betreft onze nieuwsbrieven. Daar zijn we op enig moment mee gestopt. Achter de schermen hebben wij echter zeker niet stil gezeten. Wij hebben hard gewerkt aan de ontwikkeling van Erfzaken. Hoe zat het ook alweer?

Cijns

Binnen het concept van Cijns hebben wij ons vanaf 2017 onder het motto “Zeker van je zaak” voornamelijk bezig gehouden met algemene fiscale advisering met duidelijke accenten op het gebied van financiële planning, estate planning, testamentadvisering en nalatenschapsafwikkeling. Deze werkzaamheden rangschikten wij als Belastingzaken, Vermogenszaken en Erfzaken.

Cijns | Erfzaken

Het vertrekpunt van onze advisering was vrijwel altijd het fiscale aspect. Als gespecialiseerd fiscaal advieskantoor hebben wij altijd het vizier op de integrale advisering over inkomen,  vermogen en belastingheffing in relatie tot overlijden.

Op dit vakgebied kruisen de financiële-, fiscale-, civiele- en erfrechtelijke aspecten elkaar met enige regelmaat. Als voorbeeld van deze dienstverlening kan je denken aan financiële planning (inkomen en vermogen), vermogensplanning (zicht op samenstelling nalatenschap), schenkingsplan (beperken belastingheffing), testamentadvisering (“spelregels bij overlijden”). Maar ook advisering en begeleiding bij echtscheiding, wilsonbekwaamheid, aangaan huwelijkse voorwaarden en huwelijk behoren daartoe.

Het aantal dossiers rond de voorbereiding en afwikkeling van nalatenschappen groeide op ons kantoor gestaag. Dat was voor ons de reden om nog meer focus op de Erfzaken werkzaamheden te leggen en onze werkzaamheden op dat deel van ons vakgebied verder te professionaliseren. Dat heeft er toe geleid dat wij Erfzaken van Cijns hebben losgekoppeld.

Erfzaken

Op dit vakgebied hebben wij ons verder gespecialiseerd. Binnen het Erfzaken concept regisseren wij je nalatenschap en zijn we ook degene die je nalatenschap afwikkelt. Vanuit één plan en één centrale regie ontzorgen wij jou bij de afwikkeling van een nalatenschap. 

Wil je daar alvast meer van weten bekijk dan het artikel over De Erfmeesters van Erfzaken dat we ook in deze nieuwsbrief hebben opgenomen. Bezoek ook de nieuwe website van Erfzaken: www.erfzaken.nl om kennis te maken met de Erfmeesters van Erfzaken.
Eveneens vindt je daar het door ons geschreven boekje: “De week na de cake”. Vraag deze gratis aan om nog meer inzicht te krijgen in wat er allemaal geregeld dient te worden in de periode na het overlijden. https://www.erfzaken.nl/informatieboekje-erfzaken/

Cijns

Voor jou verandert er niets. Nog steeds ontvang je de dienstverlening die je van Cijns mag verwachten en gewend bent. Michel, Laura, Marieke en Hans zijn nog steeds jouw vertrouwde aanspreekpunten binnen Cijns. Neem contact met ons op als je vragen hebt! Wij gaan graag met jou in gesprek over de zaken die voor jou belangrijk zijn.

Bericht delen op:
| | Linkedin