Meer blogberichten

Erfbelasting

Fiscus blijft blunderen met erfbelasting

De Belastingdienst slaagt er maar niet in de problemen met de erfbelasting op orde te krijgen. Nadat vorig jaar al 450 miljoen euro niet geïnd kon worden dreigt ook dit jaar vertraging, met gevolgen voor de schatkist. Hoeveel de fiscus dit jaar misloopt, wordt op Prinsjesdag bekend. Wij, bij Cijns, hebben hier een duidelijke mening over.

Volgens staatssecretaris Menno Snel (Financiën) is er een technische fout geslopen in het systeem waarmee aangiften opgelegd moeten worden. Hierdoor is de fiscus niet alleen onmachtig om de achterstand van vorig jaar in te lopen maar zijn er in de maanden mei en juni ook nieuwe achterstanden ontstaan. Ook is er een gebrek aan personeel. Hans Bosch: “Er is voornamelijk oog voor zogenaamde dalende opbrengsten schenk- en erfbelasting. Maar is er nog iemand die zich om de erfgenamen zelf zorgen maakt? Akkoord, er is een hulplijn! Maar die heeft wel een wachttijd van meer dan 15 minuten. Wij vragen ons af wie dit gaat betalen?”

Ons advies is helder

Hans: “Als ex-medewerker van de Belastingdienst krijg ik alsnog het schaamrood op mijn kaken. Wat is er van die mooie dienst overgebleven? Graag nodig ik Menno Snel uit aan te schuiven bij de weduwen die bij ons aan tafel zitten en vertel hen wat dit betekent. Ik kan het namelijk niet meer uitleggen. De Belastingdienst verzuimt om zekerheid te bieden. Sterker nog: zij creëert onzekerheid en dat in een emotionele periode waardoor rouwverwerking moeilijk wordt. Daarnaast speelt de slechte bereikbaarheid van de Belastingdienst een rol. Uiteraard kan Cijns door ons opgebouwde netwerk de “schade” nog enigszins beperken.

Treft u dit?

Neemt u dan direct contact op met Cijns, we kijken graag wat wij voor u kunnen bereiken.

 

Bericht delen op:
| | Linkedin