Meer blogberichten

Dat zien we morgen dan wel weer

Net als waarschijnlijk ieder ander zit ik wat vaker aan de buis gekluisterd dan normaal. Al zappende veerde ik blij verrast op. Een televisieprogramma uitgezonden in de begin jaren ’70. Tita Tovenaar. Het was een dagelijkse serie van een minuut of vijf. Wat ik als kind heel bijzonder vond, was het feit dat de dochter (Tika) van de tovenaar Tita niet zo goed kon toveren als haar vader maar ze had wel één gave. Ze kwam in heel spannende en soms vervelende situaties terecht. Op dat moment klapte ze in haar handen en stonden alle mensen op aarde stil als een standbeeld. Als ze opnieuw in haar handen klapte, kwamen ze weer in beweging en denken ze dat ze hebben geslapen.

Bij het afsluiten van betreffende aflevering werd ik mij plotseling bewust van het volgende. Elke aflevering werd afgesloten met de zin: “Dat zien we morgen dan wel weer”. Een kinderprogramma! Morgen mag en moet misschien wel onbezorgd zijn. De werkelijkheid op dit moment is helaas anders.

Het Coronavirus houdt ons allemaal bezig. Maar waar is Tika? Kan Tika ons niet helpen en de aarde even op stil zetten? Nee natuurlijk niet. De wereld draait door. En zelfs daar komt op het moment dat ik dit schrijf een eind aan. Matthijs van Nieuwkerk is ermee gestopt.

Coronatijdperk

Het Coronavirus houdt ons en de maatschappij in haar greep en dat zal naar verwachting de komende tijd ook zo blijven. Dat brengt veel onzekerheid voor wat betreft je gezondheid maar waarschijnlijk ook je financiële situatie. Van meet af aan was het voor ons duidelijk. Voorzichtigheid en veiligheid boven alles. Wij ontvangen geen relaties meer op ons kantoor. Maar intern hebben wij het zo geregeld dat je ons tijdens kantooruren gewoon kan blijven bereiken. Adviesgesprekken houden we via Skype of WhatsApp of gewoon via de telefoon. Want wij vinden de uitspraak: “Dat zien we morgen dan wel weer” een uitspraak die helemaal niet past bij waar wij voor staan.

Je kunt het niet nalaten

Het is juist belangrijk om zeker van je zaak te zijn en bijvoorbeeld stil te staan bij de beperking die Corona vrijwel iedereen op dit moment oplegt. Sociale beperking, isolatie en misschien wel quarantaine.

Levenstestament

Je mag de deur niet uit of misschien ben je zelf wel ernstig ziek. Wie regelt dan voor jou alle zaken? Als je het goed geregeld hebt is er een notariële volmacht (ook wel levenstestament genoemd) door jou opgesteld waarbij je hebt vastgelegd wie je financiële, medische en persoonlijke zaken zal regelen. En op welke manier diegene dat mag en kan doen.

Nalatenschapsvoorbereiding

Door het Coronavirus stel je mogelijk eerder dan tot nu toe aan jezelf de vraag: wat moet er eigenlijk allemaal geregeld worden in het geval ik kom te overlijden. Na jouw overlijden moeten jouw nabestaanden immers ineens de meest uiteenlopende zaken uitzoeken en regelen.  De uitvaart, de erfenis, de financiën, de erfenisbelasting, de inboedel, enzovoort. Wij hebben daarop het antwoord.

Wij zijn er voor jou

Eén van onze kernkwaliteiten is luisteren. Een luisterend oor. Dat willen wij je in deze moeilijke periode bieden. Juist in deze tijd willen wij er voor je zijn. Daarom hebben wij het mogelijk gemaakt dat je ons kunt bellen met jouw vragen. Of deze nu gaan over de notariële volmacht of over het testament of over de maatregelen rondom het Coronavirus. Of misschien wel gewoon om even bij te kletsen. Helemaal goed!

We zijn te bereiken op: 055-576 2524 of stuur een e-mail naar info@cijns.nl

Groeten,

Hans Bosch

Bericht delen op:
| | Linkedin