Heb jij voorwaarden voor de mooiste dag?

Trouwen

Vanaf 2018 is beperkte gemeenschap de nieuwe standaard

Ga je trouwen? Alvast gefeliciteerd! Ondanks alle drukke voorbereidingen, raden we je met klem aan deze pagina te lezen. De wet die alles rondom trouwen regelt, gaat namelijk vanaf 1 januari 2018 ingrijpend op de schop. Cijns praat je nu alvast even bij.

Momenteel trouwen partners automatisch in gemeenschap van goederen. Dat betekent dat je zowel bezittingen als schulden met elkaar deelt en daarvoor verantwoordelijk bent. Ook als deze bezittingen of schulden al bestonden vóór je met elkaar trouwt. Volgend jaar verandert dat dus, echtgenoten trouwen dan zonder huwelijkse voorwaarden in een beperkte gemeenschap van goederen. Het nieuwe uitgangspunt is dan dat alles hetgeen de echtgenoten tijdens het huwelijk opbouwen in de gemeenschap van goederen valt. Alle bezittingen en schulden van voor het huwelijk blijven privé. Dat geldt ook voor schenkingen en erfenissen.

Goede administratie is absoluut noodzakelijk
De beroepsorganisaties hebben de politiek voortdurend gewezen op de uitvoeringsproblemen die de nieuwe wet met zich mee zal brengen. Het is absoluut noodzakelijk en erg belangrijk dat er een goede administratie wordt gevoerd om de scheiding van de vermogens vast te kunnen leggen. Als er tussen de echtgenoten een geschil ontstaat over het eigendom van een goed en geen van beiden het eigendom kan bewijzen dan valt dat goed automatisch in de gemeenschap van goederen.

Cijns heeft een klemmend advies voor ondernemers die trouwen
Wanneer één van de echtgenoten een onderneming heeft voor het huwelijk dan valt die onderneming niet in de beperkte gemeenschap van goederen. Al hetgeen echter tijdens het huwelijk wordt opgebouwd valt wel in de beperkte gemeenschap van goederen. Als dat niet gewenst is, dan zullen de echtgenoten in dit geval huwelijkse voorwaarden moeten maken.

Als je zeker wilt zijn van je zaak, kom dan eerst langs Cijns
Trouwen heeft fiscaal en financieel meer voeten in de aarde dan alleen een bezoekje aan de notaris. Die regelt het formeel, maar inhoudelijk heeft Cijns het complete overzicht. Als je zeker wilt zijn van je zaak dan regel je dat bij Cijns.

  • Kom altijd eerst even bij Cijns langs voor een oriënterend gesprek.
  • Daarbij bespreken we wat jullie wensen zijn bij het aangaan, maar ook bij de ontbinding van het huwelijk. Net als nalatenschapsplanning is dat laatste geen populair onderwerp. Maar Cijns is er niet alleen voor om het leuker te maken. Niet voor niets zeggen we altijd: regel het voor nu, later én daarna.
  • Door de zaken al voor het huwelijk goed te regelen kan veel toekomstige discussie over vermogensverdeling worden voorkomen. Die keuze dient weloverwogen te zijn en in overeenstemming met jullie persoonlijke wensen en uitgangspunten.
  • Bij Cijns ben je voor een juiste en volledige advisering aan het goede adres.

Maak nu je afspraak met Cijns!
Benieuwd? Kom dan eerst even vrijblijvend en oriënterend overleggen. Maak je afspraak via 055-5762524 neem contact op middels het contactformulier.